Akustikkonsult - Johan Ekebergh

Akustikkonsult Johan Ekebergh

Mobil: +46 (0) 70 810 76 03

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Befattning

Akustiker

Referensuppdrag

1. Kulturlokaler

VASATEATERN | 2013-2016
· Kund: KLP Fastigheter & FSG Entreprenad
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Ett av Sveriges mest avancerade akustikprojekt. Extrema krav på bevarande av antikvariska skäl i kombination med extrema krav på ljudisolering föranledde en spektakulär lösning där teatersalongen separerades från intilliggande sovrum i hotell. Uppdraget omfattade hela processen från programhandling till besiktning.

GRAND HOTEL - VINTERTRÄDGÅRDEN | 2017-2018
· Kund: Grand Hotel
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Renovering av Vinterträdgården i Grand Hotel, en scen för världsartister och evenemang, exempelvis polarpriset. Uppdraget omfattade rumsakustisk design och akustikåtgärder i Vinterträdgården, bl.a. ett bakbelyst ljudabsorberande tak.

NYA SPÅRVÄGSMUSEET | 2017-2019
· Kund: Grand Hotel
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Ombyggnation av Ferdinand Bobergs regenerationshus till modernt museum i fyra våningsplan med öppenhet mellan våningar. Hyresgästen hade tydliga önskemål om god ljudmiljö i verksamheten som omfattar utställningar, café, butik, hörsal och minitunnelbana samt därtill hörande teknik- och administrativa ytor. Öppnar 2021.

2. Bostäder

WÄRSTA GÅRD 2017-2019
· Kund: Urban Properties
· Roll: Ansvarig Akustiker
· Beskrivning: Om-och tillbyggnad av kulturmärkt 1700-talsgård i Spånga till nio bostadslägenheter med tillhörande teknikutrymmen. Utmanande projekt avseende ljudisolering i byggnad med förvanskningsförbud. Uppdraget omfattade projektering, genomförande och besiktning.

NMC – NYA MÄRSTA CENTRUM 2017-2019
· Kund: Fastpartner
· Roll: Ansvarig Akustiker
· Beskrivning: Tre byggnader med hyresrätter och bostadsrätter i bullerutsatt läge invid E4, Östra stambanan och Arlanda flygplats. Uppdraget omfattade projektering i PH, SH och BH för att uppfylla Ljudklass B och ljudklass C.

THE BRICK TERRA 2018-2020
· Kund: Andersson & Co Byggnads AB, ALM Fastigheter
· Roll: Ansvarig Akustiker
· Beskrivning: Ombyggnad av Ericssons tidigare kontor, landmärket invid E4:an, till ca 350 bostadslägenheter. Uppdraget omfattade projektering av BH, produktion och besiktning. Extremt bullerutsatt läge.

3. Skolor

ALVIKSSKOLAN | 2011-2018
· Kund: SISAB
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Hörselgrundskola med ständiga behov av verksamhetsförändring och modernisering. Akustikraven är mycket höga när det gäller elever med hörselskada. Det har inneburit avancerade lösningar för rumsakustik, ljudisolering och låga bullernivåer, både från trafik och installationer.

VÄLLINGBY PARKSATAD SKOLA | 2014-2016
· Kund: JMW Bygg AB
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Ombyggnad av Vattenfalls f.d. huvudkontor för Pysslingen skolor och förskolor. Projektering och genomförande i samverkan med generalentreprenör. Lokaler med höga antikvariska krav och liten rumshöjd. Trots stora utmaningar lyckades projektet uppfylla BBR-krav.

KTH, CAMPUS SNÄCKVIKEN | 2014-2018
· Kund: Acturum c/o Peab
· Roll: Ansvarig Akustiker
· Beskrivning: Ombyggnad av Astras tidigare lokaler i Södertälje till en modern högskola med höga krav på kvalitet och prestanda.

4. Kontor

KV TROLLHÄTTAN 31| 2015-2016
· Kund: Skanska
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Ombyggnad av gallerian i Stockholm. Uppdraget har omfattat SH, BH och produktion av Spotifys’s nya huvudkontor på över 20 000 m2. Utmaningarna bestod bl.a. i stora bullrande teknikutrymmen intill störningskänslig verksamhet.

ROYAL OFFICE | 2017-2019
· Kund: Grand Hotel
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Om- och tillbyggnad av Grand Hotel till Royal Office, förstklassiga kontor i tre våningsplan, varav ett i påbyggnad. Uppdraget har omfattat alla skeden i att säkra ljudisolering mot kontor som ligger vägg-i-vägg med Vinterträdgården som är en konsert- och evenemangslokal.

KV TROLLHÄTTAN 30 | 2018-2020
· Kund: AMF Fastigheter
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Ombyggnad av gallerian i Stockholm. Uppdragen har omfattat hyresgästanpassningar för kontor, hotell m.m. att innehålla ljudklass B. Projekten har fokuserat på att hitta systemlösningar som ska fungera vid framtida lokalanpassningar för nya hyresgäster.

5. Arenor & idrottslokaler

JÖNKÖPING ARENA | 2017-2018
· Kund: Jönköping Kommun, Tekniska Kontoret
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Projektering av Ramhandling för fotbollsarena med kapacitet på 8000 åskådare. Beställaren hade önskemål på bra arenaakustik anpassad för sportevenemang och med upplevelsen i fokus. Projektet hade utmaningar i bullerspridning till omgivande bebyggelse. Ännu ej uppförd.

JOHAN SKYTTESKOLAN IDROTTSHALL | 2017-2018
· Kund: SISAB
· Roll: Ansvarig akustiker (rumsakustik)
· Beskrivning: Nybyggnad av idrottshall med tillhörande omklädningsrum i Älvsjö, Stockholm. Beställaren och projektet hade stort fokus på god akustik i idrottshallen, bl.a. av tillgänglihetsskäl.

UPPSALA ISARENA | 2019-
· Kund: Sportfastigheter Uppsala
· Roll: Handläggande Akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektering av ny arena för ishockey och isdans med publikkapacitet ca 5000 personer. Framställande av programhandling med akustiska krav och anvisningar för arenan.

6. Studios

RED PIPE | 2011-2012
· Kund: RED PIPE
· Roll: Handläggande Akustiker (byggnadsakustik och rumsakustik)
· Beskrivning: Design och projektering av nya studiorum för 5.1-ljud samt inspelning.

NORDIC UNITED | 2013,-2019-
· Kund: Nordic united
· Roll: Ansvarig Akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Studiokomplex med ett flertal ljudstudios för TV- och filmproduktioner. Uppdragen har omfattat design, ljudisolering och rumsakustik i flertalet studiorum, bl.a. för Dolby Atmos.

FASCINATION STREET STUDIOS | 2018-2019
· Kund: Fascination street studios
· Roll: Ansvarig Akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Nybyggnad av inspelningsstudio med fem studiorum. En av landets ledande studios inom genren metal. Uppdraget sträckte sig från designprocess till bygghandling.

7. Vårdlokaler

GOTLANDS SJUKHEM | 2012-2013
· Kund: Visby arkitektgrupp
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Ljudsakkunnig vid om- och tillbyggnad för sjukhem med tillhörande funktioner och utrymmen.

KRY VÅRDCENTRAL | 2020
· Kund: AMF Fastigheter
· Roll: Ansvarig Akustiker
· Beskrivning: Hyresgästanpassning av kommersiell lokal till modern vårdcentral.

BROMMA SJUKHUS | 2020-
· Kund: Skanska
· Roll: Ansvarig Akustiker
· Beskrivning: Pågående projekt med ombyggnad av Bromma sjukhus till moderna vårdlokaler och kliniker, kontor och vårdboende.

8. Övrigt

RESTAURANG AIRA - BISKOPSUDDEN | 2017-2020
· Kund: Biskopsuddens Fastighetsförvaltning
· Roll: Ansvarig Akustiker
· Beskrivning: Nybyggd restaurang på Djurgården i Stockholm. Beställaren önskade en ljudmiljö och akustik som avspeglade restauratörens ambition, nämligen att bli Sveriges bästa restaurang. Uppdraget löpte från PH till restaurangens öppnande.

TULLHUS NEDRE HÅN | 2019
· Kund: Mavab
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Uppdraget omfattade att i BH och produktion säkerställa höga krav på ljudisolering i häkte och förhörsrum. Utmanande akustikfrågor i multifunktionell byggnad med allt från hundrum, kontor, besöksytor och garage.

BOLINDERSKA PALATSET | 2019-
· Kund: Grand Hotel
· Roll: Ansvarig Akustiker
· Beskrivning: Ombyggnad av del av fastighet tillhörande Grand Hotel. Nya gästrum och sviter i etage med connecting-funktion.