Akustikkonsult - Deniz Hadzalic

Akustikkonsult Deniz Hadzalic

Mobil: +46 (0) 72 722 82 51

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Befattning

Civilingenjör / Akustiker

Referensuppdrag

1. Kulturlokaler

SPACE | 2019-2020, 2022
· Kund: AMF
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattade ombyggnation av 5:e Hötorgshusets tre nedersta våningar för att inhysa hyresgästen Space vars verksamhet kan liknas vid ett digitalt kulturhus. Bland annat byggs en arena för e-sport och ett antal studios. Mitt uppdrag har varit att ta fram akustiska krav och lösningar för ombyggnationen och upprätta bygghandlingar för akustik. Vidare utfördes omfattade mätningar av vibrationer från spårbunden trafik.

KUNGLIGA OPERAN & DRAMATEN | 2019-2020
· Kund: Fabege
· Roll: Assisterande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Operan och Dramaten skall få ett nytt produktionscenter med övningslokaler och verkstadslokaler för dekorproduktion. Min roll har varit att assistera vid undersökning av yttre vibrationer och buller.

2. Bostäder

DALLASSKRAPAN | 2019-2020
· Kund: TB-Gruppen
· Roll: Assisterande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Den kända Dallasskrapan invid gamla Råsunda fotbollsstadion byggs om från kontor till bostäder. Min roll var assistera under projektering av akustiska lösningar för att uppfylla BBR-krav för bostäder. Projektet innefattade lösningar för hantering av yttre trafikbuller med hänsyn till bullerkrav i detaljplan, invändig ljudisolering och bullernivåer från ventilation med hänsyn till BBR-krav.

KV ÄLTA ETAPP 1 | 2021-2022
· Kund: Tornstaden
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattade nybyggnation av nytt bostadskvarter i Älta, Nacka. Projektering av byggnadsakustik inomhus och mot yttre buller. Omfattar bostäder, gymlokal, butik, vårdlokal och butiker. Projektet skall uppfylla Miljöbyggnad Silver (dock BRONS för parametern LJUD).

EKEBY LSS-BOENDE | 2020-2022
· Kund: Telge fastigheter via Skanska
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik och rumsakustik)
· Beskrivning: System- och bygghandlingsskede under samverkansentreprenad samt verifiering genom mätning i färdig byggnad. Projektet omfattar nybyggnation av ett LSS-gruppboende i Enhörna. Byggnaden ska vara i trä och projektmål är att uppnå miljöbyggnad Silver.

STORSEGLET | 2020-2022
· Kund: Tornstaden
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattade nybyggnation av flerbostadshus fördelat på två huskroppar i Haninge. Projektering har omfattat byggnadsakustik inomhus och mot yttre buller under bygghandlingsskede samt verifiering genom mätning i färdig byggnad. Projektet skall uppfylla miljöbyggnad Silver.

3. Skolor

KAPLANEN FÖRSKOLA | 2018, 2020
· Kund: Sundbybergs Kommun
· Roll: Handläggande akustiker
· Beskrivning: Projektering under programhandlingsskede av ny förskola och verifiering genom mätning i slutskede.

ENGELSKA SKOLAN SOLNA | 2018- 2019, 2022
· Kund: Vasakronan
· Roll: Handläggande Akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektering av akustik i skollokaler och gymnastiksal i ny grundskola under ombyggnation. Uppdraget omfattade systemhandling, bygghandling och verifiering genom mätning i slutskede.

RINGBLOMMANS FÖRSKOLA | 2019
· Kund: Veidekke Entreprenad
· Roll: Handläggande akustiker
· Beskrivning: Projektering av inre och yttre akustik vid nybyggnation under bygghandlingsskede för totalentreprenad.

BÅRSTA FRITIDSGÅRD | 2020
· Kund: Telge fastigheter via Skanska
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik och rumsakustik)
· Beskrivning: System- och bygghadnling under samverkansentreprenad. Projektet omfattar nybyggnation av Bårsta fritidsgård i Södertälje som ska inhysa aktivitetsrum med scen. Vidare ställs höga krav på isolering och rumsakustik då inspelningsstudios och replokaler ska förekomma i byggnaden.

BÅRSTA FÖRSKOLA | 2020-2022
· Kund: Telge fastigheter via Skanska
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik och rumsakustik)
· Beskrivning: System- och bygghandlingsskede under samverkansentreprenad samt verifiering i färdig byggnad. Projektet omfattar ombyggnation av Bårsta förskola i Södertälje. Uppdraget omfattar att säkerställa BBR-krav uppfylls samt riktvärden för buller på ny skolgård.

4. Kontor

5:E HÖTORGSHUSET PLAN 5-7 | 2020-2021
· Kund: AMF
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattade ombyggnation av tre våningar i 5:e Hötorgshuset för att inhysa Co-working ytor. Mitt uppdrag har varit att ta fram akustiska krav och lösningar för ombyggnationen och upprätta bygghandling för akustik.

KV. HÄSTEN 19-20 | 2020-2021
· Kund: Hufvudstaden AB
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattade hyresgästanpassning där höga krav ställdes på ljudisolering mellan mötesrum. Mitt uppdrag har varit att ta fram akustiska krav och tekniska speciallösningar som säkerställer ljudkrav i befintlig byggnad.

KV. SKJUTSGOSSEN | 2020-
· Kund: Arcona
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik och rumsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattar ombyggnation av större delar i fastigheten. Ombyggnationen har omfattat nya fläktrum, undertak, väggar, ny takbar och ombyggnation av innergård. Mitt uppdrag har varit att säkerställa ljudklass B för samtliga akustiska parametrar och god ljudmiljö i restaurangmiljö.

KV. KLAMPAREN | 2020-
· Kund: In3prenör
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik och rumsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattar ombyggnation av större delar i fastigheten med flertalet hyresgästanpassningar. Ombyggnationen har omfattat nya fläktrum, undertak och väggar. Mitt uppdrag har varit att säkerställa BBR för samtliga akustiska parametrar.

5. Idrottslokaler

IDROTTSHALL CHARLOTTENDAL | 2019- 2020
· Kund: Arcona i samarbete med Värmdö Kommun
· Roll: Handläggande Akustiker
· Beskrivning: Projektering av akustik i ny idrottshall för att bl.a. säkerställa att ljudkrav på rumsakustik innehålls.

MULTIHALL ÅKERSBERGA | 2019-
· Kund: In3prenör
· Roll: Assisterande Akustiker
· Beskrivning: Projektering av ny 6 fullstora idrottshallar förenade i en byggnad. Utarbetning av akustiska åtgärder för att uppfylla de olika hallarnas behov avseende ljud, vibrationer och akustik.

6. Vårdlokaler

SÖDERSJUKHUSET PCI/PACE | 2021
· Kund: LINK Arkitekter
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattar ombyggnation av vårdlokal för att inhysa avdelning ämnade åt PACE och PCI vid SÖS. Min roll omfattar framställande av akustiska krav och projekteringsanvisningar.

NORRA KAROLINSKA SJUKHUSET U200 PAT/CYT | 2022-
· Kund: Arkitema
· Roll: Handläggande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattar ombyggnation av vårdlokal för att inhysa avdelning ämnade åt Patologi och Cytologi. Min roll omfattar framställande av akustiska krav och projekteringsanvisningar.

ELISABETH SJUKHUSET UPPSALA | 2022
· Kund: Z&Z Projekt
· Roll: Ansvarig akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Projektet omfattar tillförande av nytt fläktrum som skall besörja operationssalar med luft. Min roll har varit att säkerställa att ljudkrav för installationsbuller skall innehållas efter ombyggnationen genom mätning, analys och projekteringsanvisningar.

7. Studios

HEMLIG ARTIST | 2019
· Kund: -
· Roll: Assisterande akustiker (byggnadsakustik)
· Beskrivning: Musikstudio belägen i flervåningshus där höga krav ställts på ljudisoleringen för att möjliggöra musikproduktion utan att påverka angränsande verksamheter.

8. GYMLOKALER

MEDFIT FARSTA C | 2020-2021
· Kund: Stadsrum Fastigheter (A4 Entreprenad)
· Roll: Ansvarig akustiker
· Beskrivning: Projektering av gymlokal ovanför olika verksamheter. Omfattade dimensionering av flytande golv och mätning.

8. Övrigt

KTH FORMULA STUDENT | 2016-2018
· Beskrivning: Internationell elbilsracing.
· Roll: Utveckling av drivlina och krockabsorbent (2016-2017), ledare över tilverknings- (2017) och kostnadsgruppen (2018).